Apie 12 mln. eurų siekiančiomis investicijomis siekiama keleriopai išauginti precizinės optikos gamybą ir sukurti tinkamas sąlygas tolimesnei plėtrai.

„Matome puikias precizinės optikos perspektyvas, todėl po investicijų jos gamybą ketiname padidinti 2-3 kartus. Dabartinės mūsų patalpos Vilniuje tokiems planams jau per ankštos, todėl iš Mokslininkų gatvės ketiname persikelti į Dvarčionis. Čia įsigijome buvusį keramikos gamyklos pastatą”, - sakė „Eksmos” valdybos pirmininkas Rimantas Kraujalis.

Kaip teigiama pranešime, lazerių optiką ir su ja susijusius gaminius Lietuvos įmonė pasaulio rinkai tiekia su „Eksma Optics” prekės ženklu. Šie ypatingo tikslumo optiniai komponentai yra naudojami pačiuose įvairiausiuose lazeriuose, medžiagų apdirbime, telekomunikacijose, moksliniuose tyrimuose, medicinoje, kosmoso pramonėje.

Pasak valdybos pirmininko, šiuo metu „Eksmos” precizinės optikos metinė pardavimo apimtis yra didesnė nei 10 mln. eurų.

R. Kraujalio teigimu, šiuo metu rengiamas „Eksmos” įsigytų pastatų rekonstrukcijos projektas, detalizuojami gamybos linijų modernizavimo, o kartu ir investicijų planai. Nors tiksli investicijų suma dar nenustatyta, pradiniame etape, ji turėtų siekti apie 12 mln. eurų.

Pasak „Eksmos” valdybos pirmininko, Dvarčionyse bus įrengtos ypatingos švaros gamybinės patalpos, laboratorijos, konstravimo padaliniai, čia taip pat planuojama perkelti pagrindinį „Eksmos” įmonių grupės biurą. Visą plėtros etapą planuojama baigti apie 2021 m.

„Rimtas atsinaujinimas reikalauja nemažų išteklių, todėl pakeliui gryniname savo veiklas. Norime koncentruotis į tai, kas svarbiausia, todėl pardavėme savo akcijų dalį vienoje iš „Eksmos” grupės įmonių - „Eksmos Investicijos”. Ši bendrovė veikia jau visiškai nepriklausomai nuo mūsų“, - teigia R. Kraujalis.

Ypatingo tikslumo lęšiai, įvairūs veidrodžiai, moduliatoriai, dažnio keitikliai yra vieni svarbiausių lazerių komponentų, juos lietuvių gamintojai naudoja savo pačių kuriamuose lazeriuose bei parduoda kitiems jų gamintojams visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)