Jeigu teisėjui neiškils nenumatytų kliūčių, bankroto byla "Ekranui" turėtų būti iškelta iki gegužės 12 dienos, rašo "Panevėžio rytas".

Dabar Panevėžio apygardos teismo teisėjas E.Jaras sprendžia didesnį galvosūkį - kas geriausiai tinka būti "Ekrano" bendrovės bankroto procedūrų administratoriumi.

Balandžio 10-ąją, praėjus dviem dienoms po E.Žvybo vizito su ieškiniu į apygardos teismą, teisėjas turėjo tik tris kandidatūras, o dabar norinčiųjų administruoti "Ekrano" bankrotą jau yra vienuolika.

"Nusiunčiau administratorių sąrašus Ūkio ministerijai, kad ši taip pat kiekvieną jų įvertintų ir galbūt pareikštų nuomonę, kurie iš jų tinkamiausi", - sakė E.Jaras.

Du pretendentus pasiūlė pats "Ekrano" valdybos pirmininkas ir vienas iš bankroto bylos iniciatorių E.Žvybas. Jo nuomone, geriausiai šį darbą atliktų administratorius Laisvutis Virgilijus Survila arba Lietuvos ir Vokietijos bendrovė "Sekvestras".

Pirmasis iš pretendentų teisme pasirodė ir prašymą skirti jį "Ekrano" bankroto reikalų tvarkytoju paliko Dargiras Bardišauskas.

Po jo teismas per keturias dienas sulaukė dar aštuonių pretendentų: Šarūno Aloyzo Kakariekos, Alvydo Čepuko, Vidmanto Paludnevičiaus, Povilo Balčiūno, Algio Kleivos, Stasio Grigaliūno, Jono Vaisiausko ir vieno juridinio asmens - Vilniaus bendrovės "Valeksa".

Daugelis šių žmonių yra panevėžiečiai ir turi nemenkos pramonės įmonių bankroto procedūrų patirties. Bankroto procedūrų specialistai mano, kad paskutinį žodį dėl administratoriaus tars kreditoriai.

Kreditorių sąraše, be darbininkų, remiantis neoficialiais šaltiniais, gali būti ne vienas šimtas stambesnių ir smulkesnių kreditorių. "Panevėžio ryto" žiniomis, teismas jau sulaukė kelių nerimastingų "Ekrano" kreditorių skambučių, tarp jų - ir iš užsienio.

"Ekranas" bankams šiuo metu skolingas apie 200 mln. litų. Daugiausia SEB Vilniaus bankui - per 100 milijonų litų. Skolas iš "Ekrano" nori atgauti ne tik bankai, bet ir gausybė žaliavos tiekėjų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją