55 proc. apklaustų ekonomistų teigė manantys, kad geriausia būtų, jei lapkričio 8 d. vyksiančiuose rinkimuose JAV prezidento postą laimėtų Demokratų partijos kandidatė H. Clinton. Esą jai geriausiai sektųsi vairuoti JAV ekonomiką.

D. Trumpo pergale džiaugtųsi 14 proc. apklaustų ekonomistų. Respublikonų kandidatas sulaukė mažiau simpatijų net ir už Liberalų partijos kandidatą Gary Johnson1. Dar maždaug 15 proc. apklaustųjų teigė šiuo klausimu neturį nuomonės. Iš viso apklausta 414 ekonomistų.

Ekonomistų paramos D. Trumpas greičiausiai nesulaukė dėl savo griežtų pasisakymų, nukreiptų prieš laisvosios prekybos susitarimus, tokius kaip Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutartis, ir atviru tonu siūlomos masinės nelegalų deportacijos. 65 proc. apklaustų ekonomistų laikėsi nuomonės, kad JAV prekybos politika turėtų būti atviresnė, o kad valdžia turėtų imtis labiau protekcionistinio kurso, galvojo vos 9 proc. apklaustųjų.

Už nelegalų deportaciją pasisakė 8 proc. ekonomistų, 64 proc. respondentų teigė palaikantys nelegalų natūralizacijos programas.

62 proc. apklausoje dalyvavusių ekonomistų teigė maną, kad dėl netikrumo dėl rinkimų rezultatų ekonomikos augimas kiek sulėtėjo, o 35 proc. apklaustųjų sakė tiesioginės rinkimų kampanijos įtakos ekonomikai nepastebintys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)