Šveicarijos bankas UBS ir Jungtinių Valstijų bankas "Citigroup" pasekė JAV banko "Morgan Stanley" pavyzdžiu ir sumažino šių metų pasaulio ekonomikos augimo prognozę iki 3,3 ir 3,2 proc. nuo atitinkamai 3,8 ir 3,7 proc. Dar prieš kelias savaites buvo prognozuojama, kad šiemet pasaulio ekonomika išaugs maždaug 4 proc.

Rinkos nekantriai laukia B. Bernankės kalbos apie JAV ekonomikos būklę ir perspektyvas. Pernai sakydamas kalbą metiniame bankininkų simpoziume Vajominge B. Bernankė pranešė apie 600 mlrd. JAV dolerių obligacijų išpirkimo programą.

Ketvirtadienį Didžiosios Britanijos indeksas FTSE 100 smuko 1,4 proc., iki 5131,10 punkto. JAV akcijų rinka taip pat smuko, nes savaitinis paraiškų nedarbingumo pašalpoms gauti skaičius JAV išaugo 5 tūkst., iki 417 tūkst. - maždaug 10 tūkst. daugiau nei tikėtasi.

JAV bankas "Morgan Stanley" įspėjo, kad JAV ir euro zona yra netoli recesijos, o antras pagal dydį Šveicarijos bankas "Credit Suisse" teigia, kad tikimybė, jog pasaulio ekonomikos nuosmukio pavyks išvengti, lygi 50 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją