Šalis stengiasi įveikti su prekyba bei struktūrinėmis reformomis susijusius iššūkius, savo pranešime paskelbė Pekino Renmino universiteto ekonomistai.

Jų prognozės atitiko praėjusio mėnesio 73-trijų „Reuters“ apklaustų ekonomistų vertinimus. Kinija susiduria su didėjančiu spaudimu dėl prekybos karo su Jungtinėmis Valstijomis.

Renmino universiteto ekonomistai įspėja, kad Kinija susidurtų su sunkumais, net jeigu prekybos konfliktas su Jungtinėmis Valstijomis būtų išspręstas, kadangi pasaulinės prekybos sąlygos prastėja, eksporto augimas lėtėja, o valiuta nuvertėja.

Trečiąjį ketvirtį Kinijos bendrojo vidaus produkto (BVP) metinis augimas sudarė 6,5 proc. ir buvo lėčiausias nuo 2009 metų. Pekinas mėgino paskatinti komercinius bankus skolinti privačioms įmonėms ir imtis veiksmų, siekiant palengvinti įmonių finansavimo problemas.

Ekonomistai prognozuoja, kad 2019 metai bus labai svarbūs Kinijos ekonomikos pertvarkymui ir ilgalaikiam perėjimui prie lėtesnio, bet aukštesnės kokybės ūkio plėtros modelio.

Remiantis anksčiau minėtu pranešimu, taip pat turėtų būti atkreiptas dėmesys į Kinijos užsienio prekybos pusiausvyrą. Kitąmet prognozuojamas 16,1 proc. importo šuolis, palyginus su 6,1 proc. augimu 2018 metais. Kitais metais taip pat laukiama 9 proc. Kinijos vartotojų išlaidų padidėjimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)