Komitetas taip pat siūlo pateikti Seimui atitinkamus Tabako kontrolės įstatymo, Alkoholio kontrolės įstatymo, Sveikatos sistemos įstatymo bei Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus, susijusius su VTAKT.

Taip pat siūloma peržiūrėti asignavimus Kontrolės tarnybai ir kitoms institucijoms, kurioms perduodamos jos funkcijos, numatytus 2006 metų valstybės biudžeto projekte.

Ateinančių metų biudžeto projekte lėšų kitoms institucijoms atlikti VTAKT funkcijų lėšų numatytų nėra, taip pat nėra numatyta lėšų išeitinėms išmokoms atleistiems darbuotojams, jeigu Tarnyba būtų panaikinta.

Verslininkai skundžiasi VTAKT skiriamomis didelėmis nuobaudomis už menkus ir neva netyčinius nusižengimus. VTAKT esą nevykdo aiškinamojo darbo ir prevencinės veiklos, nepateikia pasiūlymų dėl alkoholio ir tabako kontrolės įstatyminės bazės tobulinimo.

Tuo tarpu VTAKT atstovų teigimu, nepasitenkinimas Tarnyba reiškiamas, nes ji preciziškai vykdo įstatymų ir teisės aktų laikymosi kontrolę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją