"Kažkoks sprendimas turi būti priimtas, kiek tą klausimą galima laikyti pakabintą ore", - BNS sakė liberalcentristas Saulius Lapėnas.

Tačiau valdančiųjų politinė taryba iš keturių koaliciją sudarančių partijų - socialdemokratų, "darbiečių" Darbo partijos, socialliberalų bei Valstiečių liaudininkų sąjungos - vadovų, kol kas nėra priėmusi jokio sprendimo ginčytinais pataisų klausimais.

Savo išvadų kol kas nepateikė ir politikų - ekspertų "ketveriukė", kuriai Politinė taryba buvo pavedusi išanalizuoti pataisas ir pasiūlyti išeitį, -"darbietis" Pranas Vilkas, socialdemokratas Vyriausybės kancleris Zenonas Kaminskas, valstietis liaudininkas Vytas Navickas ir socialliberalas Vaclovas Karbauskis.

Kaip BNS sakė Z.Kaminskas, sprendimas nepriimtas, nes iki šiol nesusitikta su Rusijos dujų monopolininko "Gazprom" vadovais. Tokį susitikimą Vilniuje arba Maskvoje suorganizuoti buvo prašoma Ūkio ministerijos - keturių politikų pasirašytas prašymas ūkio ministrui Kęstučiui Daukšiui buvo išsiųstas vasarį.

K.Daukšys BNS tvirtino kol kas tokio susitikimo organizavimu neužsiimantis: "Galim pabandyti. Tik kas iš Seimo narių vyks į susitikimą, kada, koks būtų susitikimo formatas?"

K.Daukšys tvirtino sutinkąs šį susitikimą organizuoti, bet pabrėžė, kad tai galėtų padaryti ir Užsienio reikalų ministerija. P.Vilko tvirtinimu, susitikimas su "Gazprom" atstovais ir jų pozicijos dėl dujų kainų Lietuvai nustatymo ateityje išsiaiškinimas yra reikalingas.

"Tada mes galėtume formuoti ir savo poziciją, kokias pataisas priimti", - sakė P.Vilkas.

Su "Gazprom" siekiama išsiaiškinti, kokia yra "Gazprom" kainų Lietuvai ilgalaikė politika - nuo Rusijos koncerno pozicijos priklausys, ar Lietuvoje bus siūloma reguliuoti dujų kainas.

Gamtinių dujų įstatymo pataisas, numatančias reguliuoti dujų importo bendrovių taikomą maržą bei leisti įmonėms pasirinkti dujų tiekėją, priėmimo stadijoje Seimas valdančiosios daugumos balsais atidėjo rudenį.

Sausio viduryje posėdžiavusi valdančiųjų partijų koalicinė taryba nepriėmė jokių konkrečių sprendimų, tačiau sutarė, jog dėl įstatymo pataisų apsispręs pasitarusi su ekspertais, kurie savo išvadas turėjo pateikti iki kovo 1-osios.

Vienas šių ekspertų - Ekonomikos komiteto pirmininkas V.Navickas BNS sakė, kad politikų "ketveriukė" kovo 10 dieną apsispręs, kokį atsakymą dėl Gamtinių dujų įstatymo pataisų pateiks koalicinei tarybai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją