Su EK vadovu susitikęs premjeras Algirdas Butkevičius sako, jog J. C. Junckeris jo teiravosi apie „Lietuvos geležinkelių“ problemą. Anot ministro pirmininko, jis patikino, kad klausimas sprendžiamas.

„Pasakiau, kad yra Vyriausybės duotas pavedimas susisiekimo ministrui per mėnesį laiko susiderinti su Europos komisare M. Vestager (Margrethe Vestager - BNS), kad būtų atsižvelgta į jos pateiktus pasiūlymus ir būtų galutinai aiškūs numatyti keliai, kuriuos Susisiekimo ministerija įgyvendins“, - BNS telefonu iš Briuselio sakė A.Butkevičius.

„Jis irgi kalbėjosi su komisare, jam perduota šita informacija ir teigiamai pasakė, kad dialogas vyks ir kad apibrėžtas laikotarpis tikriausiai leis pasiekti bendras pozicijas“, - pridūrė jis.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius šią savaitę BNS teigė, kad ministerijos atstovai kitą savaitę turėtų susitikti su už konkurenciją atsakingos komisarės atstovais, o savo galutinį apsisprendimą Lietuva turėtų pranešti iki birželio paskutinės savaitės.

Anot jo, „Lietuvos geležinkelius“ reikėtų pertvarkyti pagal Vokietijos geležinkelių pavyzdį. A.Butkevičius teigė kol kas to komentuoti negalintis.

„Kol kas dar neturiu informacijos, tikiuosi, kad artimiausiu metu pateiks informaciją ir galėsiu vertinti“, - BNS sakė ministras pirmininkas.

EK Lietuvai neseniai pateikė ultimatumą, kad už 2008 metais išardytą geležinkelio ruožą Bugeniai-Rengė įmonė turėtų būti išskaidyta arba sumokėti iki 10 proc. apyvartos (43 mln. eurų) baudą bei atstatyti ruožą, o tai galėtų kainuoti dar 20 mln. eurų.

Lietuvos transporto atašė Briuselyje Gytis Mažeika BNS praėjusią savaitę aiškino, kad pagal Europos Sąjungos ketvirtąjį geležinkelių paketą, „Lietuvos geležinkelius“ tektų pertvarkyti, neskaidant į atskiras bendroves.

Pasak jo, reikėtų pertvarkyti geležinkelių eismo valdymo ir rangos darbų priežiūros funkcijas bei atskirti pagrindinių veiklų finansinius srautus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)