Pirmadienį Tarptautinė reitingų agentūra „Standard & Poor's“ viena padala iki AA+ pablogino Europos finansinio stabilumo fondo (EFSF) aukščiausiąjį reitingą.

Šis sprendimas priimtas sumažinus Prancūzijos ir Austrijos reitingus, nes jos buvo pagrindinės EFSF laiduotojos. Iš viso buvo sumažinti devynių ir 17 euro zonos šalių reitingai.

Europos Sąjungos (ES) ekonomikos reikalų komisaro Olli Rehno atstovas Amadeu Altafajas per spaudos konferenciją pareiškė, kad tai neturės įtakos EFSF pagalbai šalims, kurios dalyvauja bendroje EFSF ir TVF finansinės pagalbos programoje.

Tačiau EFSF ir liepą jį pakeisti turintis 500 mlrd. eurų Europos stabilumo mechanizmas (ESM) "galėtų veikti, efektyviai sustiprinus jo kreditabilumą", nes mums teks iš naujo įtikinti rinkas, kad ES yra pasiruošusi "visiems atsitiktinumams".

Fondui EFSF, kurio išleistos obligacijos anksčiau buvo paklausios Frankfurto biržoje, vadovaujantis Klausas Reglingas patikino, jog fondas yra pakankamai gerai finansuojamas.

Tuo tarpu Europos centrinio banko vadovas (ECB) Mario Draghi pareiškė, kad fondui gali prireikti papildomo finansavimo, kadangi dabar jame yra likę 250 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją