„Jie (Baltarusija – red.) paprašė mūsų makrofinansinės pagalbos, o mes stengiamės padėti. Deja, jiems nepavyko susitarti su TVF dėl finansinės pagalbos“, – Europos Parlamento užsienio reikalų komiteto posėdyje kalbėjo Oliveris Varhelyi (Oliveris Vergėjus).

Jis nepasakė, ar Baltarusijos ir TVF derybos finansavimui 900 mln. JAV dolerių suma, kaip Minskas siekia, pagal šią priemonę nutrūko galutinai.

Minskas tokios informacijos kol kas nekomentavo.

Praėjusią savaitę Baltarusijos premjeras Sergejus Rumas ir centrinio banko Pavelas Kalauras tvirtino, kad derybos su TVF tebevyksta, tačiau pripažino, kad intensyvumu jos nepasižymi.

Sėkmingas Baltarusijos bendradarbiavimas su TVF yra viena pagrindinių sąlygų gauti finansinę paramą iš ES.

O. Varhelyi sakė, jog kai tik Minskas susitars su TVF, o ES suformuluos konkrečias paskolos sąlygas, „mes, žinoma, nedelsdami suteiksime makrofinansinę pagalbą“.

Šios savaitės pradžioje Baltarusijos finansų ministras Maksimas Jermolovičius pareiškė, jog deramasi dėl 3 mlrd. JAV dolerių sumos išorinio finansavimo pritraukimo, o derybos dėl to vyksta su beveik visomis pagrindinėmis tarptautinėmis finansų institucijomis, taip pat su Kinijos vyriausybe.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)