„Siekiame verslui pasiūlyti kuo platesnį paramos priemonių spektrą, kad jis galėtų investuoti į savo ateitį ir prisidėti kuriant stipresnę ir turtingesnę Lietuvą. Raginu verslus aktyviai naudotis šia parama. Ypač tai aktualu dabar, kai labai svarbu investuoti į inovacijas ir atsinaujinančią energetiką“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Nuo rugsėjo vidurio paskelbta 12 kvietimų, kurių bendra vertė siekia 214,6 mln. eurų. Verslo, inovacijų ir investicijų srityje jau paskelbta kvietimų už 10,3 mln. eurų, žaliosios ekonomikos srityje – už 90 mln. eurų, o valstybės ir verslo skaitmeninimo srityje – už 114,3 mln. eurų, pažymima pranešime.

Tarp paskelbtų kvietimų – atsinaujinančių energijos išteklių diegimas, energetinio efektyvumui didinimas, investicijos, skirtos įmonėms atsigauti po ekonominio nuosmukio, finansavimas pradedantiesiems inovatoriams, kuriantiems naujus aukštos pridėtinės vertės produktus, ir kt.

Beveik 1 mlrd. vertės Lietuvos ekonomikos planas susideda iš 3 dalių. Iki 2023 m. pabaigos įvairiems privataus ir viešojo sektoriaus projektams numatyta paskelbti kvietimų už 365 mln. eurų verslo, inovacijų ir investicijų srityje, 320 mln. eurų numatyta skirti kvietimams valstybės ir verslo skaitmeninimui, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Šiuo planu kryptingai siekiama padidinti verslo, inovacijų ir investicijų srities išlaidas moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai (MTEP) – iki 2024 metų jos pasieks 1,5 proc. BVP. Taip pat daug dėmesio skirta startuoliams ir veikiantiems verslams, rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją