Dėl šios garantijos „Mano bankas“ galės savo klientams palankesnėmis sąlygomis suteikti naujų paskolų už 50 mln. eurų, teigiama banko pranešime.

„Tai pirmas bendras „Mano Banko“ ir EIF projektas. Tačiau tikrai tikimės, kad jis nebus paskutinis, kadangi EIF ir Europos investicijų bankas (EIB) – didžiausias EIF dalininkas – siūlo daug aktualių ir inovatyvių finansinių priemonių, kurios lemia, kad finansavimas įmonėms tampa gerokai prieinamesnis. Ypač smulkioms ir vidutinėms įmonėms“, – pranešime sakė „Mano Banko“ valdybos narys Aurimas Putna.

EGF – tai instrumentas, sukurtas Europos investicijų banko grupės (EIB ir EIF) bei ES valstybių narių, reaguojant į tuomet dar naują COVID-19 pandemiją. Šios priemonės tikslas yra padidinti įmonių galimybes gauti kreditą verslą prispaudusio karantino ir kitų apribojimų akivaizdoje.

Pagal garantijos sąlygas, kiekviena kriterijus atitinkanti ir į portfelį įtraukta paskola bus garantuota 70 proc. nuo kredito sumos. Tai gerokai padidina teigiamo sprendimo suteikti paskolą tikimybę ir sumažina banko riziką, mat nesėkmėms atveju 70 proc. potencialaus nuostolio bankas galės atgauti iš EGF.

EIF pritarimo kiekvienai paskolai nereikės. „Mano bankas“ savarankiškai valdys ir administruos paskolų portfelį bei pats priims sprendimus dėl kreditavimo.

Pagal EIF taisykles, finansavimo sumos svyruoja nuo 100 tūkst. iki 3 mln. eurų. Paskolos gali būti skirtos tiek investiciniams projektams – statyti arba įsigyti turtą, tiek verslo įmonių apyvartai finansuoti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)