2003 metais įkurta „Pekos“ grupė teikia gatvių ir kelių, vandens drenažo sistemų priežiūros bei įrangos nuomos paslaugas. Įmonė yra viena iš pirmaujančių gatvių ir kelių priežiūros paslaugų teikėjų Rygoje ir vadinamajame Didžiosios Rygos regione.

2021 metais „Pekos“ grupės pajamos siekė 5,7 mln. eurų. Grupėje dirba apie 80 darbuotojų.

„2022-ieji buvo reikšmingi „Eco Baltia“ grupės istorijai dėl kelių svarbių įmonių įsigijimų, kurie priartina mus prie bendrovės vizijos būti tarptautine lydere aplinkos tvarkymo ir perdirbimo srityje. Per pastaruosius dvejus metus iš vietinės įmonės tapome tarptautinės rinkos dalyve, kurios pro-forma pajamos 2022 metais turėtų siekti apie 240 mln. eurų. Šiais metais planuojame tiek „Pekos“ integraciją į mūsų aplinkos tvarkymo sektorių, tiek svarstome galimybes dėl naujų įsigijimų ir investicijų į turimas įmones, kad padidintume jų efektyvumą, gamybinius pajėgumus ir konkurencingumą“, – teigia „Eco Baltia“ valdybos pirmininkas Māris Simanovičs.

Sandorį įgyvendino „Eco Baltia vide“ antrinė įmonė „Latvijas Zaļais punkts“. Finansavimą įsigijimui suteikė „Luminor" bankas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją