„Valdančioji taryba trečiadienį rinksis į ad hoc posėdį, kuriame kalbėsis apie dabartines rinkos sąlygas“, – pranešė ECB atstovas žiniasklaidai.

ECB praėjusią savaitę vykusiame reguliariame posėdyje nusprendė liepos pradžioje nutraukti savo turto supirkimo programą ir pradėti palūkanų normų didinimą.

Infliacija euro zonoje gegužę sudarė 8,1 proc. ir buvo rekordinė valiutos blokui. Šis skaičius gerokai viršija ECB užsibrėžtą 2 proc. infliacijos tikslą.

Bankui pakeitus savo pinigų politiką, euro zonoje padidėjo „fragmentacijos“ mastas, kuris reiškia tai, kad kai kurios labiau įsiskolinusios šalys narės susiduria su sparčiau augančiomis skolinimosi išlaidomis. Antradienį renginyje Paryžiuje ECB Valdančiosios tarybos narė Isabel Schnabel pareiškė, kad ECB netoleruos nepagrįsto skolinimosi išlaidų augimo, kuris prieštarauja banko politikai.

Pasak I. Schnabel, ECB atsakas į „fragmentacijos“ riziką „priklausys nuo esamos situacijos“, tačiau Valdančiosios tarybos narė pabrėžė, kad banko įsipareigojimai „neturi ribų“ ir gali apimti naują priemonę, kuri padėtų susiaurinti atotrūkį tarp skolinimosi išlaidų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją