Kipro sostinėje vykusioje konferencijoje Ch. Lagarde kalbėjo, kad šiuo metu „neturime dviejų elementų, kurie būdingi stagfliacijai“ – užsitęsusio nuosmukio ir nuolat augančios infliacijos.

Ch. Lagarde pabrėžė, kad nors infliacija euro zonoje šiais metais neabejotinai bus gerokai didesnė dėl degalų ir maisto produktų kainų ūgtelėjimo, ECB nesitiki, kad ji ir toliau didės, bet mano, jog ji galiausiai kris iki „mūsų siektinos 2 proc. ribos“.

ECB vadovė sakė, kad sąlygos tebėra „gana nepastovios“ dėl sutrikimų, kuriuos sukėlė Rusijos invazija į Ukrainą, o euro zonos centrinė finansų institucija nuolat analizuoja įvairius scenarijus, kur link viskas gali pakrypti.

Ch. Lagarde sakė esanti tikra, kad ECB išanalizuos šiuos duomenis gerokai anksčiau birželį mėnesį planuojamo jo vykdomosios tarybos posėdžio, kuris priims reikiamus sprendimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją