Kaip teigiama pranešime, pagal ECB sprendimą visos akcijų suteikiamos balsavimo teisės buvo perleistos K. Karoso 100 proc. kontroliuojamai „MB valdymas“. Šiuo metu K. Karosui priklauso 90,13 proc. banko akcijų, „Western Petroleum Limited“ valdo 9,87 proc.

Taip pat K. Karosas nutraukė Medicinos banko akcijų pardavimo sutartį, sudarytą su verslininku iš Jungtinių Arabų Emyratų Nitinu Shelke, valdančiu investicijų ir finansinių paslaugų grupę „Growmore Group“.

„ECB sprendimas mums leis galutinai formalizuoti Medicinos banko akcininko statusą ir be apribojimų įgyvendinti akcininko teises. Vienas etapas baigėsi, laikas atversti švarų lapą ir toliau kurti ilgalaikę banko vertę. Banko pardavimui nesakau „ne“, tačiau šiuo metu nėra jokio poreikio skubėti – tai strateginis sprendimas, kuriam gerai pasirengti reikia laiko“, – sako K. Karosas.

Jo teigimu, pastarieji įvykiai neturės įtakos nei banko veiklai, nei tolesnei strategijai – Medicinos bankas ir toliau orientuosis į smulkų ir vidutinį verslą, žemės ūkio sektoriaus finansavimą ir privačios bankininkystės paslaugas.

2020 metais Medicinos bankas uždirbo 3,6 mln. eurų, o grupė – 3,8 mln. eurų pelno. 2020 metų pabaigoje banko turtas sudarė 389,5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)