Tai pirmas kartas, kai Lietuvos ekonominės apžvalgos ataskaita svarstoma komitete Lietuvai būnant pilnateise EBPO nare, teigia ministerija.

Finansų ministras Vilius Šapoka nuotoliniame posėdyje su EBPO ekspertais ir Ekonomikos ir vystymosi peržiūros komiteto nariais diskutuoja apie vykdomą Lietuvos politiką, siekiant atsparaus, tvaraus ir integracinio ekonomikos atsigavimo. Ministras pristatė ir šiuo metu įgyvendinamą „Ateities ekonomikos DNR“ planą.

„EBPO teigiamai įvertino tai, jog Lietuva COVID-19 krizę pasitiko finansiškai pasiruošusi, o šalies atsakas, siekiant sušvelninti COVID-19 pandemijos padarinius, buvo greitas ir visapusiškas (...) Labai vertiname EBPO įžvalgas ir rekomendacijas, kurios ypatingai svarbios dabartiniu laikotarpiu siekiant ekonominio atsigavimo“, – pranešime sako V. Šapoka.

EBPO rengiama Lietuvos ekonomikos apžvalga – vienas išsamiausių šios organizacijos atliekamų tyrimų. Didžiausias dėmesys skiriamas politikai, kuri užtikrintų ilgalaikį šalies ekonomikos augimą. Apžvalgos tikslas – identifikuoti sektorinių politikų poveikį ilgalaikiam šalies augimui ir makroekonominei situacijai.

EBPO ekonomikos apžvalga rengiama visoms organizacijos narėms kas dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)