Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad D. Banis valstybei turės sumokėti 130 MGL dydžio (16 900 Lt) baudą bei neteks turto už beveik 155 tūkst. Lt. Be to, jis Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Panevėžio skyriui privalės sumokėti daugiau kaip 9 tūkst. Lt privalomojo sveikatos draudimo ir valstybinio socialinio draudimo įmokų.

Internetine prekyba besivertusio vyro baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad jis nuo 2008-ųjų sausio iki 2009-ųjų rugsėjo internetinių aukcionų ir elektroninės prekybos svetainėje „eBay“ prekiavo iš tyrimo metu nenustatytų asmenų įgytomis naudotomis automobilių „Mercedes Benz“, BMW, „Volkswagen“, „Audi“ bei kitų markių automobilių detalėmis ir aparatūra.

Pareigūnai išsiaiškino, kad per šį laikotarpį D. Banis į savo ir žmonos sąskaitas įvairiuose bankuose per 37 kartus gavo beveik 164 tūkst. Lt.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad D. Banis, ruošdamasis neteisėtai komercinei veiklai, konspiraciniais tikslais registravosi skirtingais vardais įvairių užsienio šalių rengiamuose aukcionuose, kuriuose siūlydavo prekes, atidarė savo sąskaitas skirtinguose bankuose.

„Neteisėta komercinė veikla buvo vykdoma naudojantis internetu, registruojantis skirtingose interneto svetainėse (ebay.com, paypal.com, mail.google.com, mail.ru ir kt)“, – nuosprendyje teismas pažymėjo, kad už panašaus pobūdžio veikas D. Banis buvo teistas ir Vokietijoje.

DELFI primena, kad Valstybinė mokesčių inspekcija yra paskelbusi projektą, kuriuo siekiama išaiškinti neapskaitytas pajamas internete, rezultatus. Vykdomo projekto „Elektroninė prekyba“ metu Mokesčių inspekcija dėmesį skirs prekybą elektroninėje erdvėje per savo interneto svetaines vykdantiems asmenims, ypatingai tiems, kurie atsiskaitymams priimti naudojasi transakcijų tarpininkų paslaugomis (PayPal, Moneybookers, Mokėjimai.lt ir pan.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)