DELFI rašė, kad pirmadienio vakarą du vilkiko vairuotojai buvo pastebėti bevagiantys vaikams priklausančius dviračius. Incidentas įvyko miestelyje tarp Buktamoeno ir Finsneso.

Apie įvykį pirmiausia sužinota, kai vagis užfiksavęs Steffenas André Tveitenas MacQueenas „Facebook“ paskelbė įrašą apie dviračius vagiančius niekdarius. Pats įrašas buvo ištrintas, tačiau spėjo pasklisti socialinuose tinkluose, o komentatoriai nesnaudė: komentaruose buvo grasinama sudeginti vagis su visu vilkiku, pakarti ir kitaip su jais susidoroti.

Vilkikas, į kurį vagys vaikams matant susikrovė dviračius, buvo su lietuviško kapitalo tarptautinės transporto įmonės „Girteka“ logotipais. „Girteka“ yra viena didžiausių transporto kompanijų Europoje, turinti daugiau nei penkis tūkstančius transporto priemonių ir 12 tūkstančių darbuotojų.

Norvegų elgesys šokiravo

Norvegijos nacionaliniam transliuotojui NRK nepavyko susisiekti nei su apsivogusiais vairuotojais, nei su komentatoriais. Tačiau socialinių tinklų naujienos ir ypatumai tikrai nesvetimi „Girteka Logistics“ komunikacijos vadovui Kristianui Kaasui Mortensenui.

Pirmadienio vakarą jis praleido atsakinėdamas į daugybę komentarų. Tuomet jį nuliūdino ir šokiravo dviejų vairuotojų elgesys. Tačiau antradienį komunikacijos specialistą šokiravo jau kitas dalykas.

„Aš suprantu, kad vagystė žmones supykdė, bet esu šokiruotas ir nuliūdęs matydamas tiek daug žmonių, grasinančių pakarti, sudeginti ar kitaip nužudyti šiuos žmones“, – sakė K. K. Mortensenas.
Jį gerokai nustebino, jog tokiais grasinimais nužudyti švaistėsi norvegai.

Norvegija yra puikiai išsilavinusi ir turtinga šalis. Tačiau komentarai, kuriuos mačiau per pastarąsias 24 valandas, tikrai nerodo gero išsilavinimo“, – teigė K. K. Mortensenas.

Pernelyg pavojinga likti Norvegijoje

Ilgai netruko, kol „Girteka“ surado abu vyriškius. Tą padaryti nebuvo sudėtinga, mat vagis nufotografavęs vyras užfiksavo ir vilkiko numerius.

Vilkiku pasirūpino „Girteka“. Perduoti transporto priemonę kitam vairuotojui būtų buvęs neteisingas sprendimas, nes vilkiką lengva atpažinti, todėl baiminamasi, jog naujasis vairuotojas taptų smurto protrūkio auka.

Apsivogusiems vairuotojams taip pat buvo pavojinga likti Norvegijoje.

„Jiems buvo paprasčiausiai pernelyg pavojinga likti šalyje – vienintelis variantas buvo išsiųsti vairuotojus atgal į Lietuvą“, – aiškino K. K. Mortensenas.

Vairuotojai buvo atleisti

Jis patvirtino, kad abu vairuotojai buvo atleisti – kitaip įmonė negerbtų maždaug 12 tūkstančių kitų savo darbuotojų, kurie nevagia, įsitikinęs komunikacijos specialistas.

„Tačiau lygiai taip pat, kaip mano matyti komentarai neatspindi visų norvegų, taip ir šių dviejų vairuotojų veiksmai neatspindi visos mūsų kompanijos“, – neabejoja K. K. Mortensenas.

Jis taip pat pabrėžė: „Turiu pasakyti, kad manau, jog grasinimai mirtimi Norvegijoje nėra įprasta reakcija į tokio pobūdžio nusikaltimus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (399)