Tokia informacija ekspertams rodo nemažą naujų keleivinių lėktuvų paklausą, nors gamintojų užsakymų statistika šiuo metu ir taip pasiekė rekordines aukštumas. Apie tai praneša „Reuters“.

Trečiadienį baigtas sudaryti ir 19 mlrd. JAV dolerių vertės sandoris su Persų įlankos oro linijų bendrove: vežėja įsigyja 50 „Boeing 777-9 X“ modelio lėktuvų bei sutartyje neatmeta galimybės papildomai pirkti dar 50 orlaivių.

Nemažas sumas pinigų leidžia ne tik oro linijų bendrovės, bet ir lėktuvų nuomos paslaugas teikiančios bendrovės - būtent jos šią savaitę vyrauja pagal sandorių skaičių. Įmonės nurodo laukiančios augančių rinkų besivystančiose šalyse Artimuosiuose Rytuose ir Azijoje.

Parodos aktyvumą rodo ir statistika - jau aplenkta 2012 metų bendroji sandorių vertė - 72 mlrd. JAV dolerių. Tiesa, praėjusiais metais Paryžiuje vykusiame renginyje užsakyta orlaivių už 135 mlrd. JAV dolerių.

Abi didžiosios pasaulio lėktuvų gamybos bendrovės teigia, kad jų statistika nebloga: „Airbus“ sandorių bendra suma kol kas siekia 60 mlrd. JAV dolerių. Įmonė šią savaitę renginyje pristatė ir savo naująjį ekonomišką, degalus taupantį „A330neo“ serijos orlaivį. Savo ruožtu „Boeing“ nurodo gerokai lenkianti konkurentę pagal užsakymų skaičių - jos ekspertų teigimu, vien iki liepos 8 d. 649 jos užsitikrinti sandoriai nusvėrė vos 290 „Airbus“ gautus užsakymus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)