„Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis, metų pradžioje prognozavęs iki 5 proc. apyvartos padidėjimą, sako, jog sparčiau augti leido palankios ekonominės sąlygos.

„Šių metų apyvarta turėtų būti artima 0,5 mln. eurų. Pagrindinis dalykas yra žmonių pajamų augimas, kuris automatiškai didina ir jų perkamąją galią. Kita vertus, galbūt ir „Norfos mažmena“ ne taip jau blogai dirba. Tai yra du svarbiausi faktoriai“, – BNS sakė D. Dundulis.

Jis sakė nenorintis prognozuoti bendrovės šių metų pelno, tačiau patvirtino, kad jis turėtų būti didesnis nei pernai ir 2017 metais, kai jis siekė atitinkamai 6,4 mln. ir 7,4 mln. eurų.

„Tikriausiai, kad taip. Šių metų pelnas turėtų būti didesnis nei pernai ir 2017-aisais“, – sakė D. Dundulis.

Anot jo, 2020 metais bendrovė taip pat tikisi konservatyvaus 3-5 proc. apyvartos augimo.

„Jei neįvyks kažkokių principinių pasikeitimų ekonomikoje, tuos 3-5 proc. turėtume pasiekti“, – tvirtino D. Dundulis. Jis pabrėžė, kad daugiausiai neaiškumų kol kas kyla dėl Seime svarstomo stambios prekybos mokesčio.

„Norfa“ dabar turi 143 parduotuves visoje Lietuvoje. Kitąmet bendrovė planuoja atidaryti 10 naujų ir atnaujintų parduotuvių, į kurias investuos apie 15 mln. eurų. Šiemet Į parduotuvių statybas, remontą ir įrangą įmonė investavo maždaug 15 mln. eurų.

93 proc. „Norfos mažmenos“ valdo D. Dundulis, likusią dalį – Rolandas Činčius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)