„Taip, tiek šią savaitę Vyriausybės posėdyje, tiek kitą, bus svarstomos priemonės. Dabar kur, kokią dieną, ką mes nuspręsime, dabar vyksta tiek darbiniai pasitarimai, tiek rytoj vyks Vyriausybės ir pasitarimai, tai žiūrėsime su kuria priemone esame labiausiai pažengę ir tuos sprendimus priiminėsime“, – kalbėjo A. Dulkys.

Jis vardijo, kad būsimi sprendimai susiję su prekybos sritimi, sporto ir laisvalaikio sritimi, taip pat ir kultūros sritimi.

„Negalėčiau šiandien pasakyti tikslaus eiliškumo, matyt mintis būtų, kad visų pirma pokyčiai paliestų ten, kur yra veikla atvirose erdvėse“, – kalbėjo A. Dulkys.

Anot jo, šiuo metu Vyriausybė diskutuoja ir apie papildomas apsaugos priemones, technines priemones, imuniteto sertifikatą.

Premjerė Ingrinda Šimonytė jau praėjusią savaitę pranešė, kad Vyriausybė trečiadienį apsispręs dėl parduotuvių, esančių prekybos centruose, veiklos atlaisvinimo nuo balandžio 12 dienos.

„Labiausiai pažengta, ir kur daugiausia logikos – tai dar visos veiklos, kurias galime žiūrėti atvirose erdvėse. Matyt šioje srityje bus pirmiausia. Bet reikia sulaukti rytojaus pasitarimo ir posėdžio“, – nedetalizavo ministras.

Paklaustas dėl darbuotojų vakcinavimo didelėse įmonėse A. Dulkys patikina, kad nuo šio antradienio „prasideda šio dalyko organizavimas“.

„Dėl didesnių grupių vakcinavimo – nuo šiandien sėda atitinkami žmonės prie bendro stalo, kalbėtis su organizacijomis, ministerijomis, kuriose yra tos grupės ir būtent kalbasi, kaip tai įgyvendinti praktiškai, kaip skirstyti vakcinas, kur tai daryti, aptarinėjami visi logistikos ir organizaciniai klausimai“, – patikino A. Dulkys.

Nuo trečiadienio atnaujinamas judėjimas tarp savivaldybių – Vyriausybė priėmė sprendimo laikino ribojimo nebepratęsti, patikino A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)