"Tokio pobūdžio informacijos išties trūksta. Ši knyga itin vertinga tuo, jog joje yra kartu teisinė bazė, ekonominės situacijos įvertinimas ir investicijų įmonių įvertinimas. Tokio pobūdžio leidinio Lietuvoje, ko gero, ir nėra", - teigė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Anot mero, 60 proc. visų užsienio investicijų Lietuvoje tenka Vilniaus miestui.

Pasak Lietuvos ekonominės plėtros agentūros (LEPA) generalinio direktoriaus Vyto E. Gruodžio, ši knyga labai reikšminga skleidžiant verslo, juridinę ir kitą informaciją apie Lietuvą ir pradedant kurti verslą joje.

V.E.Gruodžio teigimu, apie Lietuvą ir Vilnių užsienyje žinoma nepakankamai, todėl reikia užmegzti naują partnerystę tarp valstybinių bei privačių institucijų šiai informacijai paskleisti.

Knygą išleido Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI), advokatų kontora "Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir Partneriai", LEPA ir Vilniaus savivaldybė.

Advokatų kontoros "Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir Partneriai" atstovo Rolando Valiūno teigimu, "Doing Business in Lithuania" - jau trečias toks leidinys, platinamas nemokamai. Analogiška knyga buvo išleista 1998 ir 1999 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją