Komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas po to paragino darbą baigiančios Vyriausybės atstovus daugiau sutarčių nepasirašinėti.

„Kvietimas ministerijų atstovams, viceministrams, departamentų vadovams nepasirašinėti paskutinėmis minutėmis sutarčių, kurios dėl objektyvių priežasčių, pasikeitus Vyriausybei, gali atrodyti labai įtartinos.

Projektai, kurie yra vykdomi, gali ir būti vykdomi, bet jeigu yra paskutinės minutės sutartys ar apsisprendimai, jei yra bent mažiausių įtarimų, kviečiu to nedaryti, palaukti vieną ar kitą savaitę.

Pasaulis neapsivers, o atėjusi nauja Vyriausybė galbūt palaimins juos ir jie judės į priekį, o jeigu ne, suras geresnių alternatyvų“, – posėdyje sakė jis.

Mykolas Majauskas

Įsipareigojimų už 1,3 mlrd. eurų

L. Maskaliovienė pirmiausia pastebėjo, kad ilgalaikių investicijų ekonomikos skatinimui planas šiuo metu yra sumažėjęs nuo pirminių 6,3 mlrd. eurų iki 5,8 mlrd. eurų.

„500 mln. eurų išbraukta atliepiant socialinių ir ekonominių partnerių kritikas. Tai daugiausiai infrastruktūros projektais“, – sakė ji.

Loreta Maskaliovienė

Visą DNR planą reikėtų išskirti į dvi dalis: į taip vadinamas „suplanuotas“ ir „naujas“ investicijas.

Kaip nurodoma L. Maskaliovienės skaidrėse, suplanuotos investicijos siekia 4,1 mlrd. eurų.

Šios lėšos finansuojamos iš Europos Sąjungos (1,855 mlrd. eurų), valstybės biudžeto (1,654 mlrd. eurų) ir kitos tarptautinės paramos (605,3 mln. eurų). 782,65 mln. eurų jau yra investuota.

Naujų DNR plano investicijų suma – 1,7 mlrd. eurų, kurie finansuojami iš ES (1,4 mlrd. eurų) ir valstybės biudžeto (340 mln. eurų).

L. Maskaliovienė posėdyje sakė, kad Vyriausybės nutarimais šiuo metu prisiimta įsipareigojimų už 1,3 mlrd. eurų.

DNR planą nagrinėjančiame investicijų komitete iki šiol apsvarstytos 77 koncepcijos iš 88.

„Sudaryta sutarčių už 125,15 mln. eurų. Investuota 7,55 mln. eurų“, – informavo viceministrė.

Bendrai, nuo liepos 1 iki spalio 31 dienos investuota 790,2 mln. eurų (13,5 proc. nuo viso DNR plano), dar 5,421 eurų (94 proc.) finansavimas skirtas, o likę 365,9 euro (6 proc.) dar planuojama.

Daugiau apie „Ateities ekonomikos DNR“ plano projektus skaitykite kitose „Delfi“ publikacijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)