JAV Federalinis rezervo bankas, reaguodamas į stiprėjančius infliacijos lūkesčius ir gerėjančią situaciją darbo rinkoje, palūkanų normą rinkos dalyviams padidino 2016 metų gruodį, ko rinkų dalyviai ir tikėjosi. Tuo tarpu Europos centrinis bankas pakeitė kiekybinio skatinimo politiką, nusprendęs sumažinti per mėnesį superkamų obligacijų kiekį nuo 80 iki 60 mlrd. eurų per mėnesį. Dauguma investuotojų tikėjosi, kad kiekybinio skatinimo programos tempas bus sumažintas, tačiau dėl prailginto termino į euro zonos ekonomiką bus įlieta 540 mlrd. eurų daugiau. ECB teigia, kad sprendimą lėmė pagerėjusios euro zonos infliacijos ir ūkio augimo prognozės.

„Nedrįsčiau teigti, kad nulinių ar net neigiamų palūkanų era baigėsi, tačiau svarbiausios rinkų institucijos siunčia nedviprasmišką žinutę – ekonominė situacija gerėja, todėl dirbtinio pinigų apyvartumo skatinimo tempas turėtų mažėti. Bankų klientams tai gera naujiena – nepaisant vis dar labai nedidelio fiksuotas palūkanas mokančių instrumentų pajamingumo, terminuotieji indėliai atsispiria nuo dugno ir vėl tampa patrauklesniu taupymo įrankiu. Atsižvelgdami į savo klientų poreikius, nusprendėme reaguoti nedelsiant“, – sakė DNB Taupymo ir investavimo paslaugų departamento vadovas Rolandas Juteika.

DNB klientams už 12 mėnesių ir ilgesnio laikotarpio indėlius eurais bus mokamos 0,1 proc. metinės palūkanos, tuo tarpu JAV doleriais už 12-23 mėnesių termino indėlį bus mokamos 0,5 proc., už 24-35 – 0,7 proc., už 36-47 – 0,8 proc., o už 48-59 mėnesių indėlį – 0,9 proc. metinės palūkanos. Už 12 mėnesių ir ilgesnio termino indėlį Norvegijos kronomis bus mokamos 0,8 proc. metinės palūkanos. DNB klientams, pasidėjusiems terminuotą indėlį internetu, bus mokamos papildomos 0,05 proc. palūkanos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)