Bendrovė "Klaipėdos laivų remontas" Danės upės krantinėje, vedančioje Šiaurės rago link, pastatė du naujus prekybos žuvimis paviljonus, kuriems įrengti buvo naudojamos ES žuvininkystės fondų lėšos.

Kaip rašo dienraštis „Klaipėda“, pagal galiojančią tvarką, tas, kuris gavo paramą, 5 metus turėtų eksploatuoti turtą be teisės jį perduoti kam nors kitam. Šiuo klausimu su ES žuvininkystės fondo paramą administruojančia Nacionaline mokėjimo agentūra vyksta diskusijos.

"Tie, kas žvejoja, ir turėtų prekiauti žuvimis. Jei mes tai darytume, pardavimo kainos kiltų, nes mums tektų papildomai samdyti žmones administruoti šį verslą", - paaiškino bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" direktorius Alvydas Butkus.

Dalis žvejų yra pareiškę norą žuvimis Danės krantinėje prekiauti tiesiai iš laivų. Jie norėtų, kad visa dešinioji Danės krantinė nuo Pilies tilto iki Smiltynės perkėlos naudojamo Šiaurės rago būtų skirta iš žvejybos grįžusiems laivams. Ši krantinė yra Žemės ūkio ministerijos patvirtintame žuvų iškrovimo vietų sąraše. Tačiau apie 150 metrų šios krantinės yra skirta Pajūrio laivų asociacijai.

Žvejai pastebi, kad prie šių krantinių stovi ir mažai plaukiojantys arba neplaukiojantys laivai. Jiems Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisija ketina surasti kitą vietą ir atlaisvinti krantines, kad žuvimis vienu metu galėtų prekiauti 4-5 žvejų laivai.