Nuo spalio Didžiosios Britanijos mokesčių administravimo institucijoms bus prieinami duomenys apie lengvatinių mokesčių sąskaitas šalies užjūrio teritorijų bankuose.

„Taip bus atvertas naujas puslapis kovoje su mokesčių slėpimu ir vengimu, o tuo užsiimantiems asmenims pats metas suvokti, kad savo įsiskolinimus reikia padengti, – teigė Didžiosios Britanijos Iždo finansų sekretorė Jane Ellison. – Dėl kiekvieno nesumokėto penso prasčiau finansuojamos viešosios paslaugos, todėl esame pasiryžę surinkti visus mokesčius, kuriuos reikia surinkti“.

Ministrė pirmininkė Threresa May kovą su bendrovių ir fizinių asmenų vengimu mokėti mokesčius paskelbė savo vyriausybės veiklos prioritetu ir pažadėjo tęsti savo pirmtako Davido Camerono pradėtus darbus. Tačiau kritikai teigia, kad Didžiosios Britanijos mokesčių įstatymai pernelyg nuolaidūs tarptautinėms bendrovėms, o ir paties D. Kamerono atžvilgiu metų pradžioje buvo pradėtas tyrimas dėl įtarimą sukėlusios informacijos apie mokesčių vengimą, išplatintos „Panamos dokumentuose“.

„Nesvarbu, kas bebūtum – „Amazon“, „Google“ ar ministras pirmininkas – mokesčius mokėti privalu, kitaip tampi skolingas kitiems piliečiams“, – savo liepos 11 d. sakytoje kalboje rėžė T. May.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)