32 nusikaltėliams skirtos laisvės atėmimo bausmės sudaro iš viso 155 metus bei 10 mėnesių, rašo „The Telegraph“.

„Tikimės, kad šiuos fotografijos padės suprasti, jog visuomet verta deklaruoti savo pajamas, ir kad mokesčių vengiantys asmenys tik atideda problemas ateičiai“, - sakė Didžiosios Britanijos finansų ministras Davidas Gauke`as.

Didžiosios Britanijos vyriausybė kovai su vengimu mokėti mokesčius ir sukčiavimu per ketverius metus skirs 994 mln. svarų (4,2 mlrd. litų). Ji tikisi, kad šios investicijos iki 2015 metų valstybės iždą papildys 7 mlrd. svarų (29,4 mlrd. litų) per metus. Šiuo metu šalies vyriausybė išleidžia daugiau, negu surenka mokesčių. Manoma, kad šiais mokestiniais metais biudžeto deficitas sudarys 121 mlrd. svarų (508,2 mlrd. litų), o kitais metais sumažės iki 80 mlrd. svarų (336 mlrd. litų).

2010 metų balandį buvo priimtas naujas įstatymas, kuris leido HMRC viešinti asmenis ar įmones, kurios nesumokėjo daugiau kaip 25 tūkst. svarų (105 tūkst. litų) mokesčių.

Tarp asmenų, nuteistų dėl mokesčių nemokėjimo, yra alkoholio, juvelyrinių aukso dirbinių, cigarečių ir net česnakų kontrabandininkų.

Andrius Kochanauskas (D.Britanijos pajamų mokesčių ir muitų valdybos nuotr.)
Lietuvis Andrius Kochanauskas pareigūnams įkliuvo dėl padirbtų cigarečių gamybos. 2012 metais jis buvo nuteistas kartu su Phillipu Williamu Robinsonu, Vincentu Walleriu, Phillipu Williamu Hallu ir Christopheriu Johnu Burnsu. Jiems bendrai skirta 13 metų ir 1 mėn. kalėjimo.

Ši nusikalstama gauja Derbišyro grafystės Česterfildo mieste ketino atidaryti fabriką, kuris per metus galėtų pagaminti iki 625 mln. padirbtų cigarečių ir 5 mln. tabako maišelių, skirtų rankomis sukamoms cigaretėms. Jų sąmokslas buvo sužlugdytas, kai HMRC tyrėjai staigiai įsiveržė ir uždarė pilnai įrengtą fabriką, kol jis dar nebuvo pradėjęs veikti. Pareigūnai mano, kad dėl šio fabriko veiklos Didžiosios Britanijos iždas būtų praradęs daugiau kaip 131 mln. svarų (550 mln. litų) mokesčių per metus.

Per reidą, kuris įvyko 2009 metų rugsėjį, pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad ši gauja planavo užsiimti ir surogatinio alkoholio gamyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)