„Lošimo komisija praneša apie draudimą, pagal kurio sąlygas Didžiosios Britanijos lošimo verslams draudžiama leisti savo klientams naudoti kreditines korteles atsiskaitymams už lošimo paslaugas“, – sakoma paskelbtame pranešime.

Pranešama, kad šis draudimas įsigalios balandžio 14-ąją. Praėjusiais metais šalies vyriausybė jau buvo pristačiusi vieną lošimo pramonę apribojantį draudimą – buvo sumažintas maksimalus statymų kiekis kazino stiliaus žaidimuose, taip bandant sumažinti priklausomybę sukeliantį poveikį.

Komentuodamas naujausią draudimą, Lošimo komisijos vadovas Neilas McArthuras antradienį sakė, kad „lošimas atsiskaitant kreditinėmis kortelėmis gali sukelti rimtą finansinę žalą. Draudimas, apie kurį šiandien paskelbėme, sumažins vartotojų patiriamą riziką lošti pinigais, kurių jie neturi.“

N. McArthuras teigė, kad 22 proc. Didžiosios Britanijos internetinių lošimų dalyvių, naudojančių kreditines korteles, yra laikomi „probleminiais lošėjais“.

„Yra tokių vartotojų pavyzdžių, kurie, už lošimo paslaugas atsiskaitydami kreditinėmis kortelėmis, nugrimzta į dešimtis tūkstančių svarų siekiančias skolas“, – sakė jis.

Komisija pabrėžė, kad Didžiojoje Britanijoje lošia apie 24 mln. suaugusiųjų, iš kurių apie 10,5 mln. lošia internetu.

„Nors milijonai lošia atsakingai, esu sutikęs tokių žmonių, kurių gyvenimus priklausomybė nuo lošimo apvertė aukštyn kojomis, – pranešime sakė šalies kultūros ministrė Helen Whately. – Nedelsiant imsimės reikiamų veiksmų apsaugoti žmones nuo lošimo priklausomybės.“

Reaguojant į naujausią apribojimo priemonę, antradienį sumažėjo Didžiosios Britanijos lošimo įmonių akcijų kainos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)