Grąžina skolas

57 tūkst. įmonių – tiek jų į Naujuosius žengė turėdamos skolas.

J. Rojaka teigė, kad vertinant dinamiką galima sakyti, kad skolininkų skaičius auga, bet vidutinis skolos dydis – mažėja.

„Matyti, kad bendrai daugelis bando atsikratyti bent jau dalies įsiskolinimų, o tai reiškia du dalykus: tiek tai, kad įmonės norėjo finansinius metus baigti kiek įmanoma be skolų, tiek tai, kad kam jos buvo skolingos, tie pinigai yra vis labiau reikalingi, yra raginimų skolas susimokėti ir iš kitos pusės.

Taip pat reikia nepamiršti, kad skolų turėjimas reiškia, kad atėjus juodai dienai, kai tau reikės pasiskolinti iš finansų sektoriaus, šis kelias gali būti užvertas, o įmonėms tokia galimybė yra labai svarbi“, – sakė J. Rojaka.

Jos teigimu, bendras įmonių įsiskolinimas sausio pradžioje siekė 328 mln. Eur, viena įmonė buvo skolinga vidutiniškai 5809 Eur

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)