Nuomininkams, kurių valdomuose žemės sklypuose yra apleisti pastatai ar jiems patiems už įvairius pažeidimus pernai buvo surašyti administraciniai protokolai, už 2012 metus vietoj 0,5 proc. tarifo buvo pritaikytas 4 proc. mokestis, rašo "Lietuvos rytas".

Labiausiai mokesčiai padidėjo J.Basanavičiaus gatvėje apleistą buvusio „Pajūrio” viešbučio pastatą valdančiai Kauno bendrovei „Optimalus turto valdymas”.

„Pernai lapkritį už žemės sklypo nuomą sumokėjome beveik 18 tūkst. litų, o gruodžio mėnesio viduryje sulaukėme naujos sąskaitos, kurioje nurodyta, kad žemės mokestis už sklypą mums padidėjęs beveik iki 142 tūkst. litų”, – skundėsi bendrovės direktorė Valė Kutulytė.

Paaiškėjo, kad pernai vasarą buvo surašytas administracinis protokolas dėl šalia buvusio viešbučio pastato savavališkai išdygusių kioskų. Be to, dar vienas protokolas buvo surašytas dėl netvarkomo apleisto statinio. Apskaičiuotą didesnį žemės mokestį bendrovė yra apskundusi teismui.

„Savivaldybė sieks, kad iš Palangos būtų pašalinti savavališkai statomi kioskai, dėl kurių kurorto centras tampa panašus į didelę turgavietę. Už Miesto švaros ir tvarkos bei Prekybos taisyklių pažeidimus surašytus protokolus ir skirtas baudas pažeidėjai ginčijo teismuose, tačiau savivaldybė laimėjo visas bylas", - sakė Palangos savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)