Praėjusią savaitę Lietuvos pramonininkų konfederacija surengė spaudos konferenciją, kurioje gamintojų vardu pranešė, kad trečiąjį šių metų ketvirtį reikėtų tikėtis tolimesnės ūkio plėtros, nepaisant įtampos euro zonos šalyse. Tuo metu D. Grybauskaitė tikina, kad gamintojai žiūri į skirtingus duomenis.

„Pramonininkai skaičiuoja ketvirčiais užsakymus, o aš kalbu apie strateginę ir ekonominę perspektyvą. Kalbame apie skirtingus dalykus, to lyginti negalima“, - sakė prezidentė.

Paklausta, ar antrojo ketvirčio BVP augimo lėtėjimas jau rodo prezidentės prognozuojamą antrą krizės bangą, ji atsakė: „Nenoriu nieko prognozuoti ar kalbėti. Yra ilgalaikės makroekonominės perspektyvos, o yra pramonininkų ketvirtiniai užsakymai“.

DELFI primena, kad šių metų antrąjį ketvirtį, palyginus su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, realus BVP augimas sudarė 2,1 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (492)