„Jau pagaminome daugiau nei 100 000 litrų dezinfekcinio rankų skysčio ir esame pasirengę visiškai patenkinti Lietuvoje susidariusią šio produkto paklausą. Šis produktas jau iškeliavo į „Maximos“ prekybos tinklą ir mūsų distribucijos partneriams „Sanitex“ ir „Tamro“. Netrukus jis pasieks ir kitų didžiųjų prekybos tinklų lentynas“, – teigia įmonės vadovas Rokas Mituzas ir priduria, kad įmonės didesnius kiekius skysčio iš „Vilniaus degtinės“ užsisakinėja tiesiogiai.

Kaip rašo BNS, „Maximos“ tinkle skystis turėtų atsirasti šią savaitę. Bendrovei jo tieks ir „BIOK laboratorija“ bei „Cosmoway“. Skysčio „Maxima“ teigia užsisakiusi ir iš Latvijos gamintojo.

„Iki šios savaitės pabaigos dezinfekcinio rankų skysčio turėtume gauti iš jį pradėjusios gaminti „Vilniaus degtinės“. Kol kas neturime tikslaus laiko, kada dar du lietuvių gamintojai bus pasiruošę mūsų parduotuvėms tiekti dezinfekcinį skystį – numatoma, kad tai įvyks per ateinančias kelias savaites“, – BNS sakė „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

„Kitos savaitės antroje pusėje planuojame ir didelę dezinfekcinio gelio siuntą iš vieno Latvijos gamintojo, iš kurio taip pat esame užsisakę ir dezinfekcinio skysčio rankoms“, – pridūrė ji.

Prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvėse dezinfekcinio skysčio turėtų atsirasti kitą savaitę.

„Šiuo metu dezinfekcinio skysčio prekyboje neturime. Kitą savaitę planuojame jo turėti, tiesa, ribotą kiekį, todėl nežinome, kokiam laikotarpiui užteks“, – BNS sakė „Rimi“ Viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė.

„Benu“ vaistinių tinklas skelbia į vaistines pristatęs apie 10 tūkst. vienetų anksčiau iš tiekėjo užsakyto dezinfekcinio skysčio, dalyje vaistinių jo turėtų atsirasti penktadienį. „Eurovaistinės“ Komunikacijos vadovės Lauros Bielskės teigimu, tinklo vaistinėse dezinfekcinių priemonių yra užtektinai.

Anot R. Mituzo, į įmonę jau kreipėsi savivaldybės, mokymo įstaigos, viešbučiai ir viešojo maitinimo įstaigos, biurų valdytojai, logistikos ir transporto įmonės, paslaugų ir prekybos centrai bei daugybė kitų įstaigų dėl paviršio dezinfekanto, tačiau šiam leidimo gaminti įmonė dar neturi.

„Mes norime ir galime patenkinti susidariusį didžiulį paviršių dezinfekcinio skysčio poreikį, tačiau Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad jo nėra ir šis klausimas bus sprendžiamas, kai, jų manymų, toks poreikis susidarys“, - teigia. „Vilniaus degtinės“ vadovas.

Kiek anksčiau „Valentis“ įmonės valdybos narys Vaidotas Deveikis komentavo, kad šiai dienai yra užtikrintas vaistinių poreikis.

„Šiai dienai vaistinių poreikis pilnai užtikrintas. Pirmąją šio skysčio partiją jau pagaminome, paskirstėme po vaistinių tinklus ir gamybiniai procesai nestoja. Intensyviai tęsiame gamybą, kad ir toliau galėtume užtikrinti šios svarbios rankų dezinfekavimo priemonės tiekimą“, – užtikrino V. Deveikis.

Delfi primena, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) įsakymu, keturiolikai Lietuvos bendrovių buvo suteiktas leidimas gaminti rankų dezinfekcinį skystį skubos tvarka. Bendri šių įmonių pajėgumai per mėnesį – apie 2 tūkst. tonų. Leidimai išduoti bendrovėms: „Valentis“, „Eko pirk“, „Ruvera“, „Retrorega“, „Lesta“, „Danushis Chemicals“, „Cosmoway“, inovacinei firmai „MKDS“, „BIOK laboratorija“, „Vilniaus degtinė“, „Koslita“, „Italiana LT“, „Aconitum“ ir „Kurana“. Šiuo metu prašymus dėl trūkstamo leidimo minėtai produkcijai yra papildomai pateikusios įmonės „Ukmergės vaistinė“, „BS Chemical“, „Profline“ ir „Bio Circle Balticum“. Pasak ministerijos, viešajam sektoriui per mėnesį gali reikėti apie 600 tonų skysčio, tačiau pirmasis užsakymas sieks 100 tonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)