Tarnyba kaltina juos sudarius bendrovių tinklą, padėjusį vykdyti sukčiavimą PVM perkant ir parduodant anglies dvideginio emisijų sertifikatus nuo 2009 metų rugsėjo iki 2010 metų vasario.

Oficialiai prokurorai banko, kuriam kaltinimai buvo pateikti, nenurodė, tačiau patikimi šaltiniai teigia, kad tai tegali būti "Deutsche Bank" - vienintelis Vokietijos bankas, viešai siejamas su mokesčių vengimu prekiaujant anglies dvideginio emisijų sertifikatais.

Kaltinamieji individai "4-6 atskirais atvejais privertė banką pateikti klaidingus dokumentus dėl PVM" ir efektyviai apgaudinėjo tarptautines kontrolės sistemas, todėl iš viso dėl mokesčių vengimo prarasta 220 mln. eurų, teigia prokurorai. Frankfurto regioninis teismas jau nubaudė 10 ne "Deutsche Bank" dirbusių asmenų iki septynerių metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Oficialiame ketvirtadienį pateiktame savo laiške "Deutsche Bank" nurodo: "Mūsų tyrimas dėl CO2 (emisijų) bylos tebevyksta, tikrinami visi svarbūs faktai (...) Mes bendradarbiaujame su pareigūnais". Dalies kaltinamųjų didžiausio Vokietijos banko darbuotojų įgaliojimai buvo sustabdyti, dalis jų iš savo postų pasitraukė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)