Vokietijos bankas daug investavo į pakartotinių pažeidimų, susijusių su įtartinais sandoriais, ištaisymą, tačiau FRS mano, kad padėtis tik blogėja.

Reguliavimo institucija pažymėjo, kad į kai kuriuos klausimus reikia nedelsiant atkreipti dėmesį, teigė WSJ šaltiniai.

Prieš ketverius metus FRS klasifikavo banko veiklą JAV kaip „keliančią susirūpinimą“.

2020 metų gegužės mėnesį reguliavimo tarnyba paskelbė naują įspėjimą dėl pinigų plovimo kontrolės „Deutsche Bank“.

„Deutsche Bank“ pernai patenkino Niujorko Finansinių paslaugų departamento pretenzijas, susijusias su banko kaip korespondento dalyvavimu viename didžiausių Europos pinigų plovimo skandalų, taip pat dėl liūdnai pagarsėjusio finansininko Jeffrey Epsteino operacijų priežiūros.

2017 metais FRS skyrė bankui 41 mln. JAV dolerių baudą už tai, kad bankas neturėjo parengęs veiksmingos kovos su pinigų plovimu programos.

„Deutsche Bank“ yra didžiausias skolintojas Vokietijoje.

Jis taip pat vaidina svarbų vaidmenį vykdant pasaulines finansines operacijas, susijusias su kliringo operacijomis atsiskaitant JAV doleriais.

Bankai, norėdami užkirsti kelią nusikalstamai veiklai, privalo kontroliuoti per juos einančių lėšų srautus. Jie turi žinoti, kas yra jų klientai, ir pranešti institucijoms apie galimai neteisėtus sandorius.

„Deutsche Bank“ vadovas Christianas Sewingas praėjusią savaitę akcininkams teigė, kad bankas „gerokai sugriežtino kontrolę“, tačiau pridūrė, kad vadovybė žino „problemas, kurias reikia spręsti“, įskaitant pastangas kovoti su finansiniais nusikaltimais.

Balandžio mėnesį Vokietijos federalinė finansų priežiūros tarnyba (BaFin) nurodė bankui imtis tolesnių veiksmų kovojant su pinigų plovimu.

Po to bankas teigė gerokai sugriežtinęs kontrolę, šiam tikslui skirdamas apie 2,4 mlrd. JAV dolerių, ir per pastaruosius dvejus metus padidino kovos su pinigų plovimu komandą iki daugiau nei 1,6 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)