Leo Kircho šeimos byla prieš „Deutsche Bank“ nagrinėjama jau dešimt metų. 2011 m. vasarą mirusio žiniasklaidos magnato įpėdiniai siekia iš banko kompensacijos už jo imperijos sugriovimą.

Prokuratūra įtaria banko vadovus davus melagingus parodymus per ankstesnius bylos nagrinėjimo posėdžius. Tarp įtariamųjų minimi Jozefas Akermanas, Rolfas Brojeris, Klemensas Biorzigas ir Tesenas fon Haidebrekas. Visi jie neigia savo kaltę dėl „Kirch Group“ bankroto.

Praėjusią savaitę teismas nusprendė, kad bankas vis dėlto turi sumokėti L. Kircho įpėdiniams kompensaciją. Dabar per atskirą teismo posėdį bus nustatytas jos dydis. Manoma, kad ji gali siekti nuo 120 mln. iki 1,5 mlrd. eurų, pastebi „Spiegel“.

Gruodžio 12 d. banke taip pat buvo atlikta krata, tik ji nesusijusi su minėtais įvykiais. Tuomet policija ieškojo įkalčių dėl mokesčių vengimo ir pinigų plovimo. Vokietijos pareigūnai atliko kratas bankui „Deutsche Bank“ priklausančiuose biuruose, atlikdami tyrimą dėl mokesčių vengimo schemos, susijusios su anglies dioksido taršos leidimais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)