Skelbiami duomenys apima 5 valstybės įmones ir 5 akcines bendroves, priklausančias Susisiekimo ministerijos reguliavimo sričiai, tačiau dar neatspindi VĮ Lietuvos oro uostų ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ rezultatų, kurie bus skelbiami vėliau.

Didžiausią indėlį į šalies biudžetą įneš VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD). Tai istoriškai didžiausia šios įmonės pelno įmoka, kuri sieks 22,3 mln. eurų.

„Susisiekimo sektoriuje valstybės valdomos įmonės demonstruoja puikius rezultatus - 2017 m. uždirbta apie 20 proc. daugiau pelno nei ankstesniais metais. Labai svarbu, kad šiuos gerus rezultatus pajus visuomenė - įmonių įnašas į biudžetą tikrai svarus“, - teigia susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

KVJUD įnašas sudaro daugiau nei 70 proc. dešimties VVĮ sumokamų dividendų ir pelno įmokų sumos. Po KVJUD pagal įnašo į biudžetą dydį antroje ir trečioje vietose rikiuojasi VĮ „Kelių priežiūra“ su 4,5 mln. eurų pelno įmoka ir AB „Problematika“ su 1,2 mln. eurų dividendais.

Pernai KVJUD buvo atleista nuo pelno įmokų, tai leido įmonei investuoti uždirbtą pelną į uosto infrastruktūros gerinimą ir stiprinti savo konkurencingumą tarp Baltijos jūros uostų, tuo pačiu suteikė pagrindą ir didesnėms įmokoms į valstybės biudžetą ateityje.

Išankstiniais duomenimis, galutinių rezultatų dar nepateikusios VĮ Lietuvos oro uostai ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ praėjusiais metais taip pat žymiai pagerino savo finansinius rodiklius. Lietuvos oro uostai šiuo metu dar tęsia auditą, o „Lietuvos geležinkeliai“ pirmą kartą savo finansinę atskaitomybę rengia pagal tarptautinius apskaitos standartus. Šių įmonių rezultatai bus paskelbti baigus minėtas procedūras.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)