Komiteto pirmininkas "tvarkietis" Remigijus Žemaitaitis teigia įpareigojęs energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių pateikti asmenų, turėjusių tokią informaciją, sąrašą.

"Pareikalavau, kad ministras pateiktų asmenų sąrašą, kas gavo tą slaptą sutartį arba pasiūlymus ir kas juos išviešino", - trečiadienį po susitikimo su energetikos ministru Seime žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

"Tai akivaizdu ir ministras tai pripažino, kad vyksta negeri dalykai. Artimiausiu metu bus susitikimas su Valstybės saugumo departamento vadovu Grina (Gediminu Grina - BNS) išsiaiškinti, nes tai, kas dabar vyksta valstybėje, yra nenormalu", - teigė R. Žemaitaitis.

Jis pabrėžė, kad komitetas Vyriausybės siūlymų "Gazprom" nesvarstė ir jų nevertino: "Nei Ekonomikos komitetas, nei Seimas nesikiša ir nesprendžia".

Ekonomikos komiteto narys konservatorius Dainius Kreivys žurnalistams pareiškė, kad Vyriausybės derybose su "Gazprom" yra du svarbiausi klausimai: dėl dujų tiekimo sutarties bei ieškinio prieš "Gazprom" Stokholmo arbitraže.

"Kelia mums nerimą keli dalykai - vienas iš jų - Vyriausybės noras su "Gazprom" sudaryti ilgalaikę sutartį, kas automatiškai sugriauna rinką, nes praktiškai į rinką ateitų vienas tiekėjas ir Klaipėdos naftos statomas terminalas praktiškai stovėtų be darbo ir rūdytų. Kitas dalykas - valstybės nusistatymas nutraukti bylą arbitraže prieš "Gazprom", - kalbėjo D.Kreivys.

Pasak R. Žemaitaičio, Rusijos dujų koncernas "Gazprom" jau išsiuntė savo atsakymus Lietuvos Vyriausybei.

"Kalbama, kad šią savaitę, lyg tai vakar "Gazprom" išsiuntė atsakymą, bet šiandien ryte dar nebuvo gautas", - po pasitarimo su energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi žurnalistams sakė parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)