Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) dėlioja kelis galimus rudens scenarijus. Ekonomikos stabdymas esą neplanuojamas nė viename, bet nauji ribojimai neatmetami. Jau išplėstas sąrašas veiklų, kur nevakcinuotiems darbuotojams būtina testuotis.

„Tokio galutinio sutarimo dar nėra, bet pagrindinė kryptis, kuria siekiama eiti, tai būtent atsižvelgti į žmogaus skiepijimo statusą ir taikyti, arba teisingiau, kuo mažiau taikyti ribojimų arba jų netgi netaikyti skiepytiems asmenims“, – sakė šalies vyriausioji epidemiologė Loreta Ašoklienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė kalbėjo, kad prireikus, sprendimai dėl paramos bus priimami operatyviai.

„Ką visi drauge galime padaryti tam, kad ekonomikos atsigavimas nesustotų rudenį, tai yra skiepytis tam, kad turėtume kuo didesnį visuotinį imunitetą ir galėtume atlaikyti galimas rudens krizes. Tačiau, jeigu bus poreikis, tai Vyriausybė operatyviai ir greitai priims reikalingus sprendimus darbo rinkai“, – sakė ministrė.

Tuo metu finansų ministrė Gintarė Skaistė teigė, kad paramą verslui tektų teikti iš skolintų lėšų.

„Visos paramos schemos yra teikiamos iš skolintų lėšų, jos nėra iš biudžetinių pajamų. Tai natūralu, kad, jeigu būtų dar kažkoks poreikis dar papildomam paramos paketui, visa tai būtų daroma iš papildomai pasiskolintų lėšų“, – sakė G. Skaistė.

Dabartinė karantino parama baigsis kartu su vasara – paskutines išmokas už rugpjūtį žmonės gaus rugsėjį. Bet abi ministrės sako, kad pinigų išmokoms reikia mažiau, nei prognozuota tvirtinant paramos sumas, todėl kažkiek jų turbūt liks rezervui ateičiai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)