Pirmadienį uostamiestyje lankėsi Lenkijos verslininkų delegacija, su Klaipėdos meru ir Lietuvos jūrų muziejaus vadovais aptarusi galimybes investuoti įgyvendinant delfinų terapijos centro statybos projektą. Kol kas, anot muziejaus direktorės Olgos Žalienės, tai - tik galimų investuotojų žvalgytuvės. Be minėtų Lenkijos verslininkų, investicinėmis galimybėmis kiek anksčiau susidomėjo ir vokiečiai.

O. Žalienės teigimu, idėja Smiltynėje įkurti delfinų terapijos centrą kilo seniai, tačiau apie konkrečius planus pradėta kalbėti tik maždaug prieš 1,5 metų. Manoma, jog panaudojus apleistą ir neeksploatuojamą eksperimentinį baseiną, esantį šalia delfinariumo, kuris priklauso Žemės ūkio ministerijai, būtų galima sukurti visą paslaugų kompleksą, kuriame bendravimu su delfinais ketinama gydyti autizmu, kai kuriomis psichikos ligomis, narkomanija ar net alkoholizmu sergančius žmones, pirmiausia ligotus vaikus.

Anot O. Žalienės, prieš kurį laiką idėja įkurti delfinų terapijos centrą buvo pristatyta Vyriausybei, tačiau Premjeras ją sutiko skeptiškai, pasigirdo nuomonių, kad tai - utopinis projektas. Nepaisant to, tikimasi, kad visas problemas, pirmiausia susijusias su žemės sklypu, numatytu statyboms, vis dėlto pavyks išspręsti. Jau rugsėjo mėnesį planuojamas eksperimentas, kuriame dalyvautų keli autizmu, cerebraliniu paralyžiumi ar psichikos ligomis sergantys vaikai. Jie, prižiūrimi medikų ir trenerių, bendrautų su delfinais, visą procesą stebėtų neurologas, kuris profesionaliai įvertintų tokio gydymo rezultatus.

Įgyvendinus delfinų terapijos centro statybos projektą, Smiltynėje būtų sukurtas visas poilsio, pramogų ir gydymo kompleksas su viešbučiais, papildomų gydymo procedūrų patalpomis, vandens parku ir kita infrastruktūra. O. Žalienė sako mananti, jog lankytojų jame netrūktų, juolab, kad visame pasaulyje ši veikla yra labai pelninga.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją