„Sentix“ tyrimų grupė pranešė, kad euro zonos investuotojų nuotaikas atspindintis indeksas balandį augo iki -0,3 punkto nuo -2,2 punkto kovą. Analitikai tikėjosi, kad rodiklis sudarys -2,1 punkto.

Papildomas lūkesčių indeksas didėjo jau trečią mėnesį iš eilės ir pasiekė -4,3 punkto, aukščiausią lygį nuo praėjusių metų gegužės. Tačiau dabartinės situacijos vertinimas silpnėjo aštuntą mėnesį iš eilės ir nukrito iki 3,8 punkto, atsidurdamas žemiausiame lygyje nuo 2015 metų vasario.

Ekonominė situacija euro zonoje išlieka trapi, teigė „Sentix“, bet lūkesčiai gerėja, o nuosmukis lėtėja.

„Brexito“ likimas yra europiečių rankose ir šis sprendimas bus pasiektas. Taip pat laukiama prekybos konflikto tarp Kinijos ir Jungtinių Valstijų, dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų, atomazgos“, - pažymėjo „Sentix“ vykdomasis direktorius Manfredas Huebneris.

„Skolinimo, kurio ėmėsi Kinijos vyriausybė, plėtros poveikis jau matomas. Tolesnę kryptį turėtų nustatyti prekybos ginčo tarp JAV ir Kinijos atomazga“, - pridūrė jis.

Atskiras investuotojų nuotaikas Vokietijoje atspindintis indeksas krito iki 2,1 punkto ir atsidūrė žemiausiame lygyje nuo 2012 metų rugpjūčio. Lūkesčiai Vokietijoje gerėjo trečią mėnesį iš eilės ir pasiekė -6,0 punktus.

Papildomas dabartines sąlygas rodantis indeksas smuko šeštą mėnesį iki 10,5 punkto ir šį dalyką M. Huebneris apibūdino kaip keliantį nerimą.

„Būtų puiku, jeigu Vokietija nepasikliautų Kinija ir Jungtinėmis Valstijomis ir pati prisidėtų prie savo ekonominės stabilizacijos“, - komentavo jis.

„Sentix“ balandžio 4-8 dienomis apklausė 936 investuotojus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją