Pasak bendrovės "YIT Kausta" Pirkimo skyriaus viršininko Antano Šalčiaus, įtampa rinkoje dėl plytų yra, bet jos kol kas nebrango. Jo žiniomis, dėl išaugusių rinkos poreikių Matuizų plytinė vos spėja gaminti plytas ir pirmiausia jas tiekia ne prekybai, o nuolatiniams klientams.

"Silikato" valdybos pirmininkas Mindaugas Sinkevičius tikisi, kad iš dalies gamyba bus atnaujinta iki spalio pradžios. Visu pajėgumu gamykla turėtų pradėti veikti iki Naujųjų metų. Didžiausius nuostolius bendrovė patirs ne dėl įvykusios avarijos, o dėl tebesitęsiančios prastovos.

"Tai bus šimtatūkstantiniai nuostoliai", - sakė jis.

Kai kurios statybų įmonės skundžiasi ne tik plytų, bet ir betono, cemento stygiumi rinkoje. Pastarojo tiekimas į Lietuvą sutriko, kai birželį Rusijoje išaugo cemento paklausa ir kainos, tad baltarusiai cemento importą nukreipė ten.

Galingas sprogimas Savanorių gatvėje esančios "Silikato" gamyklos teritorijoje nugriaudėjo rugsėjo 12 dienos popietę. Įvykio metu plytų gamybos cechas sugriuvo visiškai, gaisras pastate neįsiplieskė. Iš pradžių pranešta, kad per sprogimą nukentėjo 4 darbininkai, vėliau į įvairias sostinės ligonines atvežti dar 3 "Silikato" darbuotojai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją