Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas Žydrūnas Plytnikas BNS sakė, jog sistemą atnaujinti būtina, o perkančiosios organizacijos nuolat informuojamos apie jos darbą.

„Vyksta centrinės pirkimų sistemos atnaujinimas, nes pernai gavome lėšas. Ji 6 metus nebuvo tobulinta ir neprižiūrėta. Mes matome, kad sistema stringa, todėl informuojame, prašome atidėti pirkimus. (...) Per vakar buvo apie 50-60 nusiskundimų, nors buvo perspėjimas“, - BNS sakė jis.

Pasak jo, sistemos darbas sutriko pirmadienį ir ketvirtadienį vis dar neveikė.

„Pirmadienį, antradienį, trečiadienį neveikė. Dabar ji vėl veikia. Informavome visas perkančiąsias organizacijas ir tiekėjus, kad atidėtų elektroninius pirkimus, nes vyksta sistemos atnaujinimas“, - BNS sakė Ž.Plytnikas.

VPT tinklalapyje skelbiama, jog sistema buvo sutrikusi ketvirtadienį 11.05 val.

Anot Ž.Plytniko, apie 700 tūkst. litų kainuosiantis atnaujinimas užtikrins patikimesnį elektroninio parašo veikimą, be to, bus galima tobulinti sistemą. VPT vadovas atskleidė, kad ateityje numatoma pirkti naują sistemą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)