Gedimų šalinimui ESO telkia maksimalias pajėgas – organizuojamos papildomos bendrovės operatyvinės ir rangovų brigados. Dedamos visos pastangos kuo greičiau nustatyti gedimų vietas ir atnaujinti elektros energijos tiekimą.

„Sunkus, šlapias sniegas sutrikdė elektros skirstymo tinklo įrenginių darbą. Dalyje vietų gedimus taip pat lėmė ant oro linijų nuvirtę medžiai. Organizuojame papildomas pajėgas ir į gedimų šalinimą įsitraukia vis daugiau brigadų. Siekiame kuo greičiau atstatyti elektros tiekimą, tačiau prašome ir klientų supratimo, nes gedimų šalinimo laikui turi įtakos dėl gausaus sniego sunkiai privažiuojami keliai ar ant oro linijų nuvirtę medžiai“, – sakė ESO Elektros tinklų valdymo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Ketvirtadienio 8 val. duomenimis, Kauno regione elektros tiekimas buvo sutrikęs beveik 5,5 tūkst. klientų Iš jų daugiausiai – Varėnos mieste ir rajone (3,6 tūkst.), Lazdijuose (apie 1 tūkst.).

Vilniaus regione elektros daugiausiai elektros neturinčių buvo Šalčininkų rajone ( apie 3 tūkst.).

„Lietuvos energijos“ atstovė Ernesta Dapkienė BNS teigė, kad 14 valandos duomenimis, apie 2 tūkst. vartotojų Šalčininkų, Alytaus, Lazdijų ir Varėnos rajonuose dar neturėjo elektros. Pastarajame rajone be elektros yra daugiausiai ESO klientų - beveik 1 tūkst.

16 valandos duomenimis, apie 200 klientų elektros vis dar neturi Šalčininkų, dar maždaug tiek pat - Varėnos rajone.

„Likę tiekimo sutrikimai susiję su miškingomis vietovėmis, kur ant laidų užgriuvę medžiai nutraukė linijas. Iki 19-20 valandos tikimasi viską sutvarkyti“, - BNS sakė E.Dapkienė.

Bendrovė primena, jog pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 (+370 611 21802) arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

Gyvenate toje vietoje, kur naktį pasnigo? Kviečiame pasidalinti nuotraukomis ir tų Lietuvos dalių, kur dabar saulėta, gyventojams parodyti, kad nors šalis ir nedidelė, kartais galime gyvento lyg skirtingais metų laikais! Nuotraukas siųskite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Sniegas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)