Sprendimas priimtas po to, kai gavę vartotojo pranešimą, Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos inspektoriai patikrino šią maisto produktais prekiaujančią parduotuvę. Vartotojas skundėsi, kad kepant šioje prekybos įmonėje įsigytą kiaulienos faršą, jautėsi acto kvapas.

Patikrinimo metu nustatyta, kad parduotuvėje nevykdomi savikontrolės reikalavimai, neatliekami įrašai žurnaluose. Parduotuvės darbuotojai negalėjo pateikti kiaulienos faršo įsigijimą ir kokybę patvirtinančių dokumentų. Pagalbinėse patalpose vyravo netvarka, mėtėsi pašaliniai daiktai.

Produktų fasavimui skirti maišeliai buvo sandėliuojami neapsaugant jų nuo galimos taršos. Patalpų valymo inventorius laikomas ne tam skirtoje vietoje, o išmėtytas pakampėmis. Darbuotojams trūko priemonių rankoms plauti ir dezinfekuoti. Sandėlio patalpose, po stalu rasta valymo skuduru uždengti 5,5 kg mechaniškai atskirtos, neaiškios kilmės mėsos, nurodoma tarnybos pranešime.

Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai uždraudė realizuoti netinkamai laikytą mėsą. Atsižvelgus į tai, kad kovo mėnesį užregistruotas jau antras vartotojų nusiskundimas, o patikrinimų metu nustatyti besikartojantys pažeidimai, Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, parduotuvės veikla laikinai sustabdyta, jos vedėjai skirta bauda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją