Valdžia tikisi, kad prekybininkai dirbs per siestą – 3 valandas po pietų, o tai žymiai padidins pardavimus. Dabar parduotuvės vietoje ankstesnių 72 valandų per savaitę galės dirbti 90 valandų. Taip pat sušvelnintos švenčių taisyklės – per metus parduotuvės galės dirbti 10 išeiginių ar šventinių dienų, o ne 8, kaip buvo anksčiau.

Madridas lyderiauja tarp miestų, kurie stengiasi liberalizuoti prekybos taisykles, siekiant pritraukti kuo daugiau turistų. Dabar mieste visi 75 tūkst. parduotuvių gali dirbti bet kokiu laiku, nepriklausomai nuo ploto.

Vietos valdžia pritaria naujoms taisyklėms, kadangi jos suteikia galimybę sukurti apie 20,5 tūkst. darbo vietų šalyje, kurioje kas ketvirtas gyventojas yra bedarbis. Na o mažų parduotuvių savininkai naujovėmis nepatenkinti – jie baiminasi, kad pirkėjai rinksis didesnius prekybos centrus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)