„Vasaros labai laukiame jau 2 savaites. Tikėjomės atšilimo apie balandžio vidurį“, – kalbėjo Kėdainių bendrovės „Vikeda“ direktorius Justas Ramanauskas.

Ledų gamintojai nekantrauti turi priežasčių, nes karštą vasarą ledų parduodama iki 30-50 kartų daugiau nei žiemą, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Gamintojai žaliavų (cukraus, kakavos, pieno miltelių) pradedama ieškoti jau rudenį ir žiemą, tik grietinėlės dairomasi visada šviežios ir stengiamasi, kad jos kasdien parūpintų tie patys tiekėjai.

„Prekybos centrai užsakymus pateikia dažniausiai išvakarėse arba ir tos pačios dienos ryte, bet šiemet jų dar nesulaukėme, – pasakojo AB „Premia KPC“ vadovas Alvydas Malakauskas. – Pirmą karštą savaitgalį prekybos centrai stengėsi išparduoti likučius, todėl didesnių užsakymų tikimės sulaukti ne anksčiau kaip savaitės viduryje“.

Bendrovės „Ingman ledai“ Baltijos ledų grupės vadovė Vida Šukienė „Lietuvos žinioms“ teigė, jog įprastai tikrasis ledų sezonas gamintojams prasideda nuo gegužės. Šių metų pradžia, anot jos, teikia vilčių – Statistikos departamento duomenimis, pirmąjį ketvirtį Lietuvoje ledų jau parduota beveik už 6 mln. litų arba 15 proc. daugiau nei prieš metus.

Tiesa, šaltesnį nei pernai balandį ledų parduota mažiau, bet jau netrukus turėtų pasirodyti ir patys naujausi ledai – V. Šukienės nuomone, rinkos dalyviai savo paruoštų naujienų ilgai paslaptyje nelaikys, nes vasaros sezonas Lietuvoje nėra ilgas, reikia suspėti kuo daugiau užsidirbti.

„Naujų „ginklų“ rinkai „Pieno žvaigždės“ tikrai mes – bendrovės naujienos nustebins ir pradžiugins vartotojus“, – nedaugžodžiavo šios bendrovės ledų verslo vadovas Alvydas Alunderis. Pernai ši bendrovė, jos konkurentų tvirtinimu, buvo linkusi konkuruoti kainomis, tačiau jos atstovo teigimu, įmonė stengiasi gaminti aukščiausios kokybės ledus konkurencingomis kainomis ir šiam principui bus ištikima.

Lietuvoje ankšta ir saviems ledų gamintojams, tačiau, jų teigimu, beveik pusę rinkos jau užima importinė produkcija – importinių ledų buvo ir anksčiau, bet pernai ir šiemet, kai kuriems prekybos tinklams įsirengus centrinius sandėlius, užsieninių ledų esą atvežama dar daugiau.

Pasak dienraščio, Lietuvoje stipriausias pozicijas užima keturios gamintojos: „Ingman ledai“, „Vikeda“, „Panevėžio pienas“ ir „Klaipėdos pienas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)