Šie skubūs įsikišimai į pinigų rinkas vykdyti, nes grynųjų pinigų trūkumas pakėlė palūkanų normas, ir bankai patys bandė papildyti savo rezervus. Toks trūkumas sukėlė grėsmę FED palūkanų kontroliavimui, dėl kurio pinigų politika stumiama į plačiąją ekonomiką. Tikslinė palūkanų norma padeda nustatyti įvairias kitas skolinimosi normas.

Tikslas – išlaikyti ribinio skolinimosi normą FED tiksline norma, kuri siekia 2-2,5 proc. Antradienį dieną įvykusi operacija buvo pirmoji per pastaruosius 11 metų, kuri įvyko belaukiant FED principinės palūkanų normos mažinimo, vykdomo ekonomikos augimui skatinti vykstant prekybos karui su Kinija.

Šalies finansų sistemai pradėjo trūkti pinigų dėl kelių priežasčių, įtraukiant didelius pinigų išėmimus pelno mokesčio įmokoms ir vyriausybės skolos problemų padidėjimą.

Ekonomistas Jimas O'Sullivanas sakė, kad grynųjų pinigų trūkumas „yra susijęs su iždo vertybiniais popieriais ir ketvirčio mokesčių įmokomis“. Jis įspėjo, kad toks spaudimas, „tikėtina, bus dažnesnis, kadangi banko rezervų kiekiai mažėja, o iždo skolinimasis didėja“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)