DELFI primena, kad praėjusią savaitę Seimo narys Arvydas Anušauskas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo, kaip teigė, visiems Seimo nariams, Prezidentūrai ir Kauno tarybos nariams išsiųstu laišku „ponios Zitos“ laišku. Jame buvo prašoma pagalbos dėl, anot moters, įmonės nesumokamų atlyginimų darbuotojams, apgaudinėjimo ir darbuotojų išnaudojimo.

„Vičiūnų“ įmonių grupės valdoma bendrovė „Baltic fish export“ pranešime spaudai nurodo, kad A. Anušauskas šiuo laišku pasidalino nepaisydamas to, jog laiškas buvo anoniminis, siųstas daugeliui Seimo narių ir įvairių institucijų iš galimai tik tam tikslui sukurtos elektroninio pašto dėžutės.

„Buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas bei ilgametis narys negalėjo nepastebėti, kad laiškas atsiųstas iš abejotinos reputacijos „Yandex“ el. pašto dėžutės. Kaip ir niekuo nepagrįsto, įžeidžiančio bei melagingo paties laiško turinio. Todėl bendrovė laiko, kad visas pakleistas laiško turinys yra paties Seimo nario viešoje erdvėje paskleisti teiginiai.

Čia pateikti teiginiai, akivaizdžiai skatinantys diskriminaciją ir kurstantys tautinę nesantaiką: „Ukrainiečiai ir kiti kitataučiai čia [bendrovėje] išnaudojami kaip vergai“. Tokių nepagrįstų teiginių paviešinimas viešoje erdvėje visiškai nesuderinamas su Seimo nario pareigomis.

Pateikiami teiginiai, žeminantys ir juridinio asmens reputaciją, tokie kaip „jau priėmė ir nepilnamečių, kuriuos irgi išnaudoja“; „Įmonės vadovai nesilaiko jokių įstatymų“; „Nuolat apgaudinėjami darbuotojai, niekada nesumokama tiek kiek žmonės uždirbo, vis nusukinėjama nuo algų“. UAB „Baltic fish export“ pažymi, kad nėra padariusi jokių minimų pažeidimų, o tokią informaciją Seimo narys galėjo lengvai pasitikslinti, kadangi ji yra vieša. Bendrovė yra socialiai atsakinga, savo darbuotojais besirūpinant įmonė, todėl tokiais teiginiais daroma itin didelė žala jos dalykinei reputacijai“, – rašoma bendrovės atsiųstame pranešime spaudai.

Taip pat toliau dėstoma, kad paviešintu laišku Seimo narys įžeidinėja bendrovės savininkus, žemina jų orumą, pamina niekuo dėtų fizinių asmenų – bendrovės darbuotojų teisę į asmens duomenų saugumą atskleisdamas jų asmens duomenis, taip pat žemina jų orumą.

Pranešime spaudai rašoma, kad verslo įmonė mano, kad Seimo nario Arvydo Anušausko veiksmai yra sąmoningi, neatsakingi, nepagarbūs žmogui, niekinantys, kurstantys nesantaiką ir nesuderinami su Seimo nario asmeniu. Dėl to komisijos prašoma pradėti tyrimą dėl A. Anušausko įvykdytų Valstybės politikų elgesio kodekso bei galimų kitų teisės aktų pažeidimo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)