Kontaktas bus minimalus

Degalinių tinklas „Circle K Lietuva“ planuoja, kad visų pilno aptarnavimo degalinių kasose stiklo pertvaros bus įrengtos vėliausiai pirmadienį, sekmadienio vakarą permatomos sienelės buvo jau mažiausiai pusėje tinklo degalinių, teigiama pranešime spaudai.

„Prekiaudami būtinojo reikalingumo prekėmis – degalais ir maistu, imamės griežtų priemonių, kad prisidėtume prie siekio stabdyti koronaviruso COVID-19 plitimą šalies teritorijoje. Pirmiausiai maksimaliai apribojame darbuotojo ir kliento kontaktą: juos skirs organinio stiklo siena, atstumą nuo kasos, panašiai kaip ir vaistinėse, žymės speciali dryžuota juosta. Uždarėme ir sėdimas poilsio zonas degalinių viduje“, – sako „Circle K Lietuva“ generalinis direktorius Skirmantas Mačiukas.

Jo teigimu, dėl karantino ir rekomenduojamo darbo iš namų nuo pirmadienio keliaujančiųjų srautai turėtų sumažėti, tačiau visų užsukančių prašoma tarpusavyje laikytis bent metro rekomenduojamo atstumo, nesibūriuoti.

„Circle K“ karantino metu

„Šviežiais kepiniais pradėjome prekiauti tik iš uždarų spintų, žnyples rekomenduojame liesti tik užsimovus vienkartines pirštines. Šalia kavos aparatų nelieka vienkartinių puodelių ir įrankių – juos paduosime individualiai klientui paprašius.

Mūsų darbuotojai instruktuoti dėl ypač griežtos higienos, aprūpinti ir naudoja skirtingas vienkartines pirštines sąlyčiui su maistu bei su pinigais, todėl manome, kad toks kontakto apribojimas yra efektyvus. Degalines ir atskiras jų zonas dezinfekuojame ne tik vykstant darbui, bet užsidarydami 10-15 minučių. Tai bus trumpalaikės, tačiau būtinos pertraukos higienai užtikrinti“, – atkreipia dėmesį S. Mačiukas.

Degalų trūkumo nėra, nepriims 100 eurų ir stambesnių kupiūrų

„Circle K“ tinklo vadovas teigia, kad degalų trūkumo nepasijus.

„Nekasdieniam darbo režimui pradėjome ruoštis jau prieš kurį laiką, todėl esame užsitikrinę pakankamus degalų rezervus. Be to, nuolat palaikome ryšį su degalų gamintojais, kurių darbas, kaip ir krovininio transporto judėjimas, taip pat nesustos. Todėl skatiname vairuotojus elgtis ramiai, degalų yra ir bus“, – sako tinklo vadovas.

Vairuotojai degalus skatinami piltis naudodami vienkartines pirštines, atsiskaityti už juos savitarnos terminaluose, jei įmanoma, mokėti ne grynaisiais, o bankine kortele.

Karantino laikotarpiu „Circle K“ degalinės nepriims 100 eurų ir stambesnių kupiūrų.

„Degalinės yra apsirūpinusios vienkartinėmis pirštinėmis, skirtomis klientams, viso aptarnavimo degalinėse įrengtos dezinfekcinio skysčio vietos. Atvykus į degalinę rekomenduojame dezinfekuoti rankas, naudoti vienkartines pirštines ir laikytis visų atsargumo priemonių, kad įvykdytume savo pilietinę pareigą ir užtikrintume karantino sąlygų laikymąsi“, – teigia S. Mačiukas.

Taip pat pranešama, kad „Circle K“ šiuo metu derasi su neįvardijama bendrove, kuri galėtų priimti ir klientams pristatyti šviežio maisto užsakymus.

Daugiau kaip 900 darbo vietų įkurusi „Circle K“ yra didžiausia pagal pajamas Lietuvos mažmeninės naftos prekybos bendrovė. Didžiąją dalį jos degalinių tinklo sudaro viso aptarnavimo degalinės – jų yra 77, dar 11 – automatinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)